Târugurile de Crăciun în Italia

Deja în luna noiembrie, întreaga Italia începe împreună să se îmbrace în culori calde de Crăciun și ghirlande strălucitoare. Însă, în luna decembrie, piețele orașului sunt pline de numeroase case și tarabe, aroma de vin și castane, o selecție de delicatese și suveniruri tradiționale, sunetele muzicii și râsul copiilor și cuplurilor care aleg decorațiuni pentru primul lor pom de Crăciun. Indiferent de temperatura aerului și de prezența zăpezii, starea de spirit festiv se răspândește pe străzi și oferă un sentiment de basm și credință în miracolele de Anul Nou. Să trecem prin întreaga țară împreună pentru a lăsa o bucată de inimă în fiecare oraș și pentru a păstra cele mai fericite și mai călduroase amintiri.

Târgul de Crăciun din Torino până la 06.01.19
Orașul, care îmbină eleganța regală și spiritul de tineret, a pregătit un program bogat de Crăciun, cu numeroase târguri, mese, instalații de la artiști contemporani și activități recreative pentru adulți și copii.

Târgul de Crăciun din Milano până la 06.01.19
Sarbatorile de Craciun aici incep cu deschiderea unuia dintre cele mai vechi targuri din Italia “Oh Bej! Oh Bej! “. Mai mult de 25.000 mp. în jurul Castello Sforzesco va fi umplut cu tarabe cu suveniruri, dulciuri, antichități, jucării și decorațiuni.

Târgul de Crăciun din Verona până la 26.12.18
Orașul dragostei pentru Crăciun este plin de ghirlande luminoase, iluminări speciale, decorațiuni de pom de Crăciun și, desigur, numeroase case cu delicii gastronomice, obiecte de artizanat și suveniruri. O altă tradiție a orașului Verona este expoziția scenelor de naștere, care se desfășoară anual în Arena.

Târgul de Crăciun din Veneția până la 24.12.18
Puțini oameni își amintesc de Veneția atunci când vine vorba de târgurile de Crăciun. Cu toate acestea, în timpul sărbătorilor, “orașul pe apă” se îmbracă în haine noi: iluminarea strălucitoare, tăvile cu dulciuri și decorațiuni, ghirlandele colorate se reflectă în apele lagunei și dau emoții de neuitat.

Târgul de Crăciun din Florența până la 20.12.18
În piața Santa Croce, oaspeții orașului vor găsi casa lui Moș Crăciun italian – Babbo Natale, precum și mai mult de 50 de standuri diferite ale pieței germane de Crăciun. Prototipul Bazarului Florentin este un târg de Crăciun, organizat în orașul german Heidelberg. Chioșcurile florentine vând produse italiene și germane, bijuterii și obiecte de artizanat.

Târgul de Crăciun din Roma până la 06.01.19
În ajunul Crăciunului, întregul oraș este plin de târguri mari și mici, unde puteți cumpăra tot ce aveți nevoie pentru o vacanță, de la produse tradiționale până la decorațiuni interioare. Iluminările de Crăciun arată deosebit de impresionant în timpul serii, printre fântâni și statui antice, reamintind istoria bogată a “orașului veșnic”. Târgul principal, desigur, este expoziția din Piața Navona, care este plină cu chioșcuri cu jucării, decorațiuni, figurine pentru zi și tăvi cu ciocolată caldă și vin fiert.

Târgul de Crăciun din Napoli
Napoli este cunoscut pentru tradiția de decorațiuni și vertebre de Crăciun. Pe tot parcursul anului, pe strada San Gregorio Armeno găsiți atributele sărbătorilor de iarnă, dar în decembrie orașul este plin de o atmosferă specială de pregătire pentru Crăciun și o cină de familie în ajunul Crăciunului.

Lasă un comentariu