Transfer zboruri de la Aeroportul Internațional Ataturk (Istanbul) la Airport din Istanbul nou.

MAEIE a emis un avertisment privind călătoria în Turcia

MAEIE din Republica Moldova informează cetățenii moldoveni aflați în tranzit sau care intenționează să călătorească în Turcia, autoritățile turcești se pregătesc să transfere zboruri de pe Aeroportul Internațional către acestea. Ataturk (Istanbul) la New Istanbul Airport.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE), întreaga procedură se va desfășura după cum urmează:

– Transferul activităților și zborurilor de la Aeroportul Ataturk și zborurile către Aeroportul New Istanbul va începe la data de 30 decembrie 2018 la ora 00:00 și se va încheia la 31 decembrie 2018, la ora 21:00.

– După 31 decembrie 2018, ora 21:00, Aeroportul Ataturk va fi închis pentru zboruri comerciale interne și internaționale.

În acest sens, MAEIE recomandă ca cetățenii Republicii Moldova care tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Turcia trebuie să verifice cu atenție aeroportul de plecare / destinație / tranzit și programul de zbor, rapoartele moldpres.md.

În situații de urgență, cetățenii Republicii Moldova pot contacta pentru informații la numărul de telefon al consulatului Republicii Moldova din Istanbul: (+90212) 251 72 64, la adresa de e-mail istanbul@mfa.gov.md sau la centrul de apel MAFAE: +373 22 788722.

Lasă un comentariu